Veliki mehki čokoladni piškoti

Veliki mehki čokoladni piškoti

Sestavine:

  • 60g beljakovin v prahu (okus čokolada/čokolada-kokos/čokolada-pomaranča)
  • 50g mletih ovsenih kosmičev + dve žlički vinskega kamna/pecilnega praška
  • 30g kokosove moke
  • 20g mletih lanenih semen
  • 40 g masla
  • 60g eritritola (sladilo brez kalorij)
  • 2 jajci
  • 100g skyr jogurta
  • žlička vanilijeve arome
  • čokoladne kapljice⠀

Postopek:

Vse suhe sestavine zmešamo skupaj in maslo narežemo. Dobro pregnetemo, da razbijemo koščke masla. V drugi posodi zmešamo jajca in eritritol in nastalo maso dodamo k ostalim sestavinam. Dodamo še skyr in vanilijo ter dobro premešamo. Ko imamo kompaktno zmes dodamo še čokoladne kapljice. Maso postavimo v hladilnik za cca 30 min, da se ”spočije”. Pekač obložimo s peki papirjem, kroglice iz mase izdelujemo s pomočjo ”žlice” za sladoled. Kepic nič ne sploščimo. Mase je za cca 14 piškotov. Pečemo jih samo 6 min na 175 stopinj (pomembno!!). Če jih pustite v pečici preveč časa, bodo postali bolj trdi in manj ”fluffy”.

Vaša Tinca

Leave a Reply

Your email address will not be published.