Sestavine:
- 60g beljakovin v prahu (okus čokolada/čokolada-kokos/čokolada-pomaranča)
- 50g mletih ovsenih kosmičev + dve žlički vinskega kamna/pecilnega praška
- 30g kokosove moke
- 20g mletih lanenih semen
- 40 g masla
- 60g eritritola (sladilo brez kalorij)
- 2 jajci
- 100g skyr jogurta
- žlička vanilijeve arome
- čokoladne kapljice⠀
Postopek:
Vse suhe sestavine zmešamo skupaj in maslo narežemo. Dobro pregnetemo, da razbijemo koščke masla. V drugi posodi zmešamo jajca in eritritol in nastalo maso dodamo k ostalim sestavinam. Dodamo še skyr in vanilijo ter dobro premešamo. Ko imamo kompaktno zmes dodamo še čokoladne kapljice. Maso postavimo v hladilnik za cca 30 min, da se ”spočije”. Pekač obložimo s peki papirjem, kroglice iz mase izdelujemo s pomočjo ”žlice” za sladoled. Kepic nič ne sploščimo. Mase je za cca 14 piškotov. Pečemo jih samo 6 min na 175 stopinj (pomembno!!). Če jih pustite v pečici preveč časa, bodo postali bolj trdi in manj ”fluffy”.
Vaša Tinca
Leave a Reply