Snickers čokoladice

Snickers čokoladice

Nekaj časa nazaj sem dobila idejo, da bi lahko ustvarila fit varianto Snickers čokoladice. Sama obožujem kikiriki, karamelo, čokolado in verjamem, da je še marsikomu ta slaščica zelo všeč in bo vesel malo bolj healthy variante.

Biskvit:
▪️ 200 g plazma diet piškotov
▪️ 100 g sirnega namaza light
▪️ 50 g kokosovega olja
▪️ 50 g mletega eritritola (sladilo brez kalorij)
▪️ žlička vanilijeve arome
▪️ 0,5 dl mleka

Polnilo:
▫️ proteinski namaz slana karamela (BodyGain)
▫️ neslani arašidi

Preliv:
+ 150 g temne čokolade
+ dve epruvetki flavdrops

Piškote zmeljemo ter jim dodamo stopljeno kokosovo olje, eritritol v prahu, vanilijevo aromo, sirni namaz ter dobro zmešamo. Na koncu dodamo še mleko, da nastane kompaktna masa iz katere bomo lahko oblikovali pravokotnike.
Z roko najprej oblikujemo kroglico, nato jo z občutkom potlačimo v obliko ploščice (pravokotnik). Iz mase nastane cca 40 ploščic. Postavimo jih v zamrzovalnik za 30 min.
Ko so se lepo strdile, jih vzamemo ven ter jim po vrhu dodamo proteinski namaz slana karamela in narezane arašide.
V vodni kopeli stopimo temno čokolado z flavdropsi (lahko uporabite tudi drugo sladilo npr. eritritol v prahu). Ploščice počasi oblijemo. Postavimo jih v hladilnik za kakšno uro, da se čokolada lepo strdi.

Kako lepo obliti ploščice s čokolado?
Ploščice postavimo na rešetko, stopljeno čokolado z majhno žličko počasi polivamo po biskvitu. Ta del vam bo pobral največ časa, zato ne hitite, če želite lepo oblikovane čokoladice.

Preizkusite, ne bo vam žal! ???

Vaša Tinca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.