Puding z bučo hokaido

Puding z bučo hokaido

Preprosta, hitra sezonska sladica. Brez skrbi… buče se sploh ne čuti.

Potrebujemo:
▪️ 1 srednje velika hokaido buča (cca 250g teža spečene)
▪️ cimet (količina po želji)
▪️ 1dl sladke smetane
▪️ 40g kokosovega sladkorja
▪️ 25g vanilijevega pudinga
▪️ 2 dl mleka

Bučo prerežemo na pol, izdolbemo semena, jo olupimo ter narežemo na krhlje. Denemo jo na pekač s peki papirjem in pečemo na 200 C približno 15-20 minut oz. do mehkega. Bučo malce ohladimo in spasiramo v pire.

V posodo denemo pire buče, cimet, sladko smetano (nestepeno), puding in sladkor. S paličnimi vse skupaj dobro spasiramo.
V kozici zavremo mleko, ga odstavimo in vanj vmešamo bučno maso. Postavimo nazaj na ogenj in na srednji temperaturi kuhamo par minut, da se masa malce zgosti. Pri tem stalno mešamo. Vlijemo v kozarčke in ohladimo.
Okrasimo s stepeno sladko smetano in mletimi bučnimi semeni.

Njami! Res je odličen.

Vaša Tinca 🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published.