Lešnikove kroglice s čokolado

Lešnikove kroglice s čokolado

Enostavna sladica za pripravo, ki bo presegla vsa vaša pričakovanja. Je nekoliko drugačnega okusa, saj je narejena iz lešnikove moke, vendar so kroglice polnega okusa in v ustih vam bodo še nekaj časa pustile odličen okus po lešnikih, medu in čokoladi. Zunaj so hrustljave, znotraj pa mehke, sočne in nebeško dobre.

▪️ 3 beljaki (120g)
▪️ sok ene pomaranče
▪️ 80g eritritola (nadomestek sladkorja)
▪️ 2 žlički medu
▪️ 150g razmaščene lešnikove moke
▪️ ščepec soli
▪️ pol stroka vanilije (semena)

+ 80g temne čokolade
+ zero flavdrops (okus čokolada)

Na kuhalnik postavimo širšo kozico, v katero dodamo beljake, med, eritritol, sol, lešnikovo moko, sok pomaranče in semena stroka vanilije. Vsebino med nenehnim mešanjem na nizki temperaturi kuhamo 5 minut. Kozico odstavimo in pustimo, da se masa ohladi približno 15 minut.
Pekač obložimo s peki papirjem. Iz mase oblikujemo kroglice ali kepice in jih polagamo na pekač. Kepice/kupčke lahko oblikujemo z žličko, kroglice pa z vlažnimi rokami.
Pečemo jih cca 13 min na 180 stopinj (nekoliko bolj rjavi po vrhu in na otip še mehki).
Pečene kroglice pustimo, da se ohladijo. Medtem v vodni kopeli stopimo temno čokolado ter ji dodamo zero flavdrops (količina po okusu).
Ohlajene krogljice na spodnji strani pomočimo v stopljeno čokolado in položimo na papir za peko ali na rešetko. Po vrhu jih poljubno okrasimo (stopljena čokolada, sesekljani lešniki, mleti lešniki ipd.). Pustimo, da se čokolada povsem strdi, potem pa jih damo v papirčke.

Vaša Tinca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.