Fluffy palačinka

Fluffy palačinka

Danes sem vam pripravila recept za res puhasto in zelo dobro palačinko. Če vam ostajajo beljaki od peke, je to tudi odlična ideja, kako jih porabiti. Je zelo nasitna in do kosila ne boste lačni.

▪️ 150g beljakov
▪️ dve žlici zmletih ovsenih kosmičev (moka)
▪️ žlica razmaščene kokosove moke
▪️ epruvetka flavdrops okus toffee

▫️ žlica (50g) skyr jogurta
▫️ zamrznjeni gozdni sadeži
▫️ sirup brez sladkorja (bela čokolada)
▫️ žlica (10g) domače granole

V posodo vlijemo beljake in jih z ročnim mešalnikom stepemo do penastega (ne sme nastati trd sneg) – to je ‘’skrivnost’’ puhaste in sočne palačinke. Nato beljakom dodamo flavdrops, zmlete ovsene kosmiče, kokosovo moko in počasi z lopatico premešamo. Če nimate razmaščene kokosove moke lahko v mlinčku za kavo/sladkor zmiksate žlico nastrganega kokosa – maso bo nekoliko bolj zgostilo.
Ponev segrejemo in jo namastimo. Nato vanjo vlijemo zmes (je kar goste teksture) in pokrijemo s pokrovko. Pečemo toliko časa, da na spodnji strani nastane skorjica in zgornji del dobi rahlo zlato-rjavo barvo.
Položimo jo na krožnik, namažemo z jogurtom in na polovico dodamo gozdne sadeže. Počasi in nežno jo prepognemo, dodamo sirup in granolo.

Kokosa v palačinki se ne okusi. Razmaščeno kokosovo moko pogosto uporabljam, ker maso zgosti in prepreči, da bi palačinka razpadla. Topping lahko poljubno zamenjate. Osebno mi je ta kombinacija res dobra. Lahko naredite tudi čokoladno varianto, uporabite drugačno sadje, namesto sirupa uporabite med ipd.

Energijska vrednost: 327 cal; 30,1g OH; 5,4g M; 30,4g B

Vaša Tinca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.