”Fit” Donut

”Fit” Donut

Pa ga imamo. Recept za ”fit”, mehke, visoko beljakovinske donut krofe oziroma krofe z luknjo.

Zakaj ”fit”?

Ker vsebujejo več beljakovin, manj maščob in sladkorjev kot navadni donut krofi. Narejeni so iz kakovostnih, hranljivih sestavin, brez dodatnih olj, arom in konzervansov.

Potrebujemo:

  • 250g pirine bele gladke moke
  • 50g razmaščene kokosove moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 60g medu
  • 300g skyr jogurta
  • ščepec soli
  • žlička ekstrata ruma

Suhe sestavine zmešamo skupaj (moko + pecilni prašek) ter jim nato dodamo še mokre sestavine: skyr jogurt, med, sol, rum in dobro premešamo. Nastalo kompaktno kepo postavimo v hladilnik za 10 minut. Maso razdelimo na 8 enako velikih delov in vsakega z rokami razvaljamo v ”svaljek”, približno tako dolgega, da se konca svaljka dotikata, ko ga ovijemo okoli dna manjšega kozarca (improviziran model za krofe z luknjo). Nastale okrogle obročke (podobni so čebulnim obročkom) postavimo na obložen pekač s peki papirjem ter krofe pečemo cca 10 minut na 180 stopinj.

Spečene krofe poljubno okrasimo: temna čokolada, bela čokolada, mrvice ipd.

Vaša Tinca

Leave a Reply

Your email address will not be published.