Pa ga imamo. Recept za ”fit”, mehke, visoko beljakovinske donut krofe oziroma krofe z luknjo.
Zakaj ”fit”?
Ker vsebujejo več beljakovin, manj maščob in sladkorjev kot navadni donut krofi. Narejeni so iz kakovostnih, hranljivih sestavin, brez dodatnih olj, arom in konzervansov.
Potrebujemo:
- 250g pirine bele gladke moke
- 50g razmaščene kokosove moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 60g medu
- 300g skyr jogurta
- ščepec soli
- žlička ekstrata ruma
Suhe sestavine zmešamo skupaj (moko + pecilni prašek) ter jim nato dodamo še mokre sestavine: skyr jogurt, med, sol, rum in dobro premešamo. Nastalo kompaktno kepo postavimo v hladilnik za 10 minut. Maso razdelimo na 8 enako velikih delov in vsakega z rokami razvaljamo v ”svaljek”, približno tako dolgega, da se konca svaljka dotikata, ko ga ovijemo okoli dna manjšega kozarca (improviziran model za krofe z luknjo). Nastale okrogle obročke (podobni so čebulnim obročkom) postavimo na obložen pekač s peki papirjem ter krofe pečemo cca 10 minut na 180 stopinj.
Spečene krofe poljubno okrasimo: temna čokolada, bela čokolada, mrvice ipd.
Vaša Tinca
Leave a Reply