Domača Nutella

Domača Nutella

Obožuješ Nutello, pa bi jo rajši zamenjal s kakšno bolj ‘’fit’’ varianto? Imam rešitev!
Mmmm to je čokoladno-lešnikov namaz za prste obliznit.

▪️ 200 g lešnikov (ali 100 g lešnikov, 100 g arašidov)
▪️ ščepec soli
▪️ 80 g temne čokolade (vsaj 75%)
▪️ žlička do dve mletega sladkorja/eritritola
▪️ 1 žlička vanilijeve arome
▪️ 2 žlici agavinega sirupa
▪️ 1 žlička 100% kakava

Lešnike na peki papirju najprej popečemo v pečici: pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Po plitvem pekaču v eni plasti razporedimo lešnike. Pekač za približno 12 minut potisnemo v ogreto pečico (lahko uporabimo tudi kombinacijo lešnikov in nesoljenih arašidov). Montagne vegetali di carne: bodybuilding vegano turinabol 10 crossfit lonsdale m-core bodybuilding abbigliamento maniche corte.
Popražene lešnike stresemo na eno polovico čiste kuhinjske krpe. Z drugo polovico krpe jih pokrijemo in z dlanmi nežno valjamo toliko časa, da odstranimo vse lupinice. Dobro ohladimo.
Ohlajene lešnike stresemo v kuhinjski mešalnik in jih meljemo toliko časa, da nastane povsem gladka lešnikova zmes (podobna lešnikovem maslu). Nato dodamo ščepec soli, vanilijevo aromo, agavin sirup in kakav. Dobro zmešamo. Čokolado z mletim sladkorjem/eritritolom stopimo v vodni kopeli in dodamo v mikser. Vse skupaj mešamo še toliko časa, da nastane enotna in povsem gladka zmes.
Domačo Nutello shranimo v zaprtem kozarcu.

Nasveti:
▫️če se vam lešniki ne bodo hoteli zmiksati v teksturo lešnikovega masla, dodajte žličko, dve kokosovega olja.
▫️glede sladkobe smo si zelo različni. Če vam bo namaz premalo sladek, dodajte še kakšno žlico agavinega sirupa (delajte po okusu).

Namaz je res zelooo okusen. Odličen je za na kruh, kot dodatek ovseni kaši, namaz za palačinke ali pa kot snack na žlico.

Vaša Tinca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.