V sodelovanju z malinca.si je ponovno nastal en njami poletni recept.
Mehka, sočna čokoladna rolada s kokosovim nadevom!
Biskvit:
* 4 jajca
* 100 g beljakov
* 60 g eritritola
* 60 g ostre moke
* 1 žlica Happy Cacao Mix
* 0,5 dl mleka
Nadev:
* 300g skyr jogurta
* tekoče sladilo
* 1 žlica kokosove moke
* 1 žlica mletega kokosa
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Beljakom dodamo še 100g beljaka iz tetrapaka in jih stepemo v trd sneg. K rumenjakom dodamo vse ostale sestavine (moko, cacao, mleko, sladilo) in dobro zmiksamo, da masa nima grudic. Masi dodamo sneg beljakov in nežno z lopatko premešamo. Maso razporedimo po pekaču, obloženim s peki papirjem (na tanko cca 1-2 cm). Pečemo na 175 stopinj 8 minut. Med tem pripravimo kremo: skyr jogurt, sladilo, kokos. Ko je biskvit pečen, ga v mokri kuhinjski brisači zavijemo in pustimo, da se ohladi. Odvijemo in po biskvitu enakomerno premažemo kremo ter dodamo čokoladne mrvice. Rolado zavijemo!
ČAS PRIPRAVE: 30 min
Hitro, enostavno in zelo okusno!
Vaša Tinca 🖤
Leave a Reply