Čokoladni puding

Čokoladni puding

Puding je en najlažjih sladic za pripravo. Potrebujete dobrih deset minut in čoko kozarček je ready.

Za 3-4 kozarčke potrebujemo:
▪️ 500 ml mleka (navadno, rastlinsko)
▪️ 80 g temne čokolade
▪️ 50 g eritritola (sladilo brez kalorij)
▪️ žlička vanilijeve arome
▪️ epruvetka flavdrops (čokolada)
▪️ ščepec soli
▪️ eno jajce
▪️ žlička xanthan gum (cca 3g) ali drugo gostilo

V kozico nalijemo mleko, dodamo eritritol (lahko tudi drugo sladilo/sladkor), flavdrops, sol ter vanilijevo aromo in na nizkem ognju kuhamo toliko časa, da mleko začne vreti. Jajce ubijemo tako, da beljak in rumenjak ločimo. Rumenjak razžvrkljamo, iz beljaka pa stepemo čvrst sneg. Plin znižamo ter mleku dodamo naribano čokolado ter xanthan gum. Dobro premešamo. Ko se čokolada stopi, puding umaknemo s plina ter maso zmiksamo z ročnim mešalnikom (v homogeno zmes). Na koncu vmešamo še rumenjak in beljakov sneg. Dobro premešamo.

Pripravljen puding prelijemo v poljubne kozarčke. Ohladimo ter postrežemo s smetano in koščki čokolade.

Xanthan gum sem dodala, da se masa še dodatno zgosti in dobi teksturo pudinga. Če ga nimate doma, lahko uporabite konjak moko (eno žličko) ali pa škrobno moko (koruzni škrob cca 45g).

Hitro, enostavno in zelo okusno!
Dober tek!

Vaša Tinca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.