Chia puding s kakijem

Chia puding s kakijem

Kozarčke za sladice kar pogosto uporabljam v svoji kuhinji. Kar mi je pri njih najbolj všeč je to, da so zelo praktični, ni ti treba rezati in vse packati, preden daš sladico na mizo. Pa tudi odlično izgledajo.

Tokrat sem vam pripravila hiter in enostaven recept, ki je primeren za zajtrk ali malico.

Kaj sem uporabila:

✔️ Chia semena so bogata z omega 3 maščobnimi kislinami, vsebujejo veliko beljakovin, vlaknin pa tudi nekaj mineralov: fosfor, mangan, kalcij, kalij in natrij. Ko jih namočimo v vodi ali mleku, nabreknejo in dobijo rahlo želatinasto strukturo.

✔️ Kaki ali zlato jabolko je sadež jeseni in nekoč hrana bogov. Je vitaminska bomba, bogat z vitamini, minerali in antioksidanti, zato ga moramo uvrstiti na jedilnik naše jesenske prehrane.

Chia puding:
▪️ dve žlici chia semen
▪️ 1 dl mleka (mandljevo, kokosovo ali navadno)
▪️ zero flavdrops

Chia semena prelijemo z mlekom, dodamo flavdrops (po okusu), dobro premešamo (kar v kozarcu) in pustimo na pultu cca 15 min, da semena nabreknejo. V tem času pripravimo topping: dva zrela kakija olupimo, odstranimo koščice ter ju dobro pretlačimo. Ko je chia puding pripravljen, mu dodamo kaki. Okrasimo po želji. Sama sem po vrhu dodala kvinojine napihnjence ter na koščke narezane suhe kakije.

To ‘’sladico’’ lahko pojemo takoj, ali pa jo shranimo v hladilniku za naslednji dan.

Dober tek!
Vaša Tinca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.