Biskvitni kolač z breskvami

Biskvitni kolač z breskvami

V sodelovanju z @rastoca_jablana je nastal ta odličen recept za zelo osvežilno sladico. Sestavine lahko kupite na njihovi spletni strani.

BISVIT:
▪️100g pirine polnozrnate kaljene moke
▪️60g kokosove moke (fina)
▪️100g eritritola (sladilo brez kalorij)
▪️4 jajca
▪️2,5 dl vode
▪️1,5 žličke pecilnega praška
▪️žlička vanilijeve arome
▪️40g kokosovega olja

KREMA IZ PUDINGA:
▪️1 vanilijev puding
▪️4 žlice eritritola
▪️0,5 l rastlinskega mleka
▪️1 listič želatine

KREMA IZ SMETANE
▪️kokosova smetana (krema) za stepanje

+ zrele breskve (vmes) ali drugo sezonsko sadje
+ kokosovi kosmiči (vmes)
+ mandljevi lističi (po vrhu)

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg, k rumenjakom pa dodamo sladilo ter penasto zmešamo. Dodamo vanilijevo aromo, kokosovo olje (stopljeno), vodo in dobro premešamo. V drugi posodi zmešamo pirino polnozrnato kaljeno moko, kokosovo moko (fino) in pecilni prašek. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo (z lopatico). Na koncu masi dodamo še sneg in rahlo, počasi premešamo. Biskvit pečemo cca 20 min na 175 stopinj.
Breskve olupimo ter jih narežemo na krhlje. Puding skuhamo po navodilih proizvajalca (namesto navadnega mleka uporabimo rastlinsko, namesto navadnega sladkorja uporabimo sladilo brez kalorij (eritritol)).
Ko je biskvit pečen, počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato dodamo breskve, naslednja plast je vaniljev puding. Po vrhu pudinga potresemo kokosove kosmiče (količina po občutku). Kokosovo smetano (kremo) stepemo ter jo dodamo kot naslednjo plast. Enakomerno porazdelimo po pekaču. Na koncu dodamo (okrasimo) še z mandljevimi lističi. Biskvitni kolač postavimo za nekaj ur v hladilnik, najbolje čez noč.

Sladica je pripravljena. Je brez laktoze in glutena.

Vaša Tinca 🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published.